29 Ekim 2008 Çarşamba

ROMA



Roma, İtalya'nın ve Lazio bölgesinin başkentidir. Tiber ve Aniane nehirleri arasında ve Akdeniz'e yakındır. 2.7 milyon nüfuslu (Aralık 2006) şehirde Katoliklerin ruhani lideri Papa'nın yaşadığı bağımsız devlet Vatikan da yer almaktadır.Roma, İtalya'nin en kalabalık şehri ve 1290 km²lik yüzölçümüyle Avrupa'nın en geniş yüzeye yayılmış başkentlerinden biridir. Milano, Napoli, Torino, Bolonya, Palermo, Catania, Floransa, Cenova ve Bari'nin toplamından daha geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Roma Büyükşehir'in toplam nüfusu 4 milyondur.75 milyar € luk gelirle İtalya'nın toplam milli hasılasının %6.5'ini tek başına kazanır.2800 yıllık şehir, sırasıyla ve resmi adlarıyla; eski Roma'nın, Roma Krallığı'nın, Roma Cumhuriyeti'nin, Roma İmparatorluğu'nun, Papalık Yönetiminin, İtalyan Krallığı'nın ve İtalya Cumhuriyeti'nin merkezi ya da başkenti olmuştur.NETTEN

18 Ekim 2008 Cumartesi

wi-fi nedir?,


wi-fi nedir?,kablosuz network,Wi-Fi ürünlerin kablosuz bağlantı sağlayabildiğini gösteren bir uyumluluk göstergesidir
Wi-Fi Nedir?
Teknik olarak kablosuz ağ bağlantılarında kullandığımız 802.11b/802.11g standartlarının genel olarak kullandığımız ismi Wi-Fi , wireless fidelity nin kısaltılmış halidir, Türkçeleştirmek gerekirse kablosuz özgürlük gibi bir anlama geliyor ve halk arasında genel olarak wireless olarak kullanılıyor.Bu standart , kablosuz ağ sağlayıcılarının kapsama alanında olmak kaydı ile herhangi bir yerden kablosuz olarak internete bağlanabilmeye yarıyor.Kullanmak için öncelikle bir kablosuz ağ sağlayıcısına(wireless router/wi-fi access point) ihtiyacınız var.Kullanmak için kablosuz ağ sağlayıcınızı yerel internet sunucunuza(adsl/kablonet) bağlıyorsunuz.Masaüstü bilgisayarınıza veya laptop/pda nıza gerekli donanımı takıyorsunuz(wireless alıcınızı) ve artık kendi sunucunuzun kapsama alanı içinde(yaklaşık 10 metre yarıçaplı bir daire ) herhangi bir yerden kablosuz olarak internete bağlanabiliyorsunuz.Türkiye'de popüler cafeler ve bazı havaalanları kablosuz internet hizmeti vermekteler ,yani dizüstü bilgisayarınızla gidip bu hizmeti veren bir kafeye oturduğunuzda internete girebilirsiniz.Avrupa'da ise kablosuz internet servisi çok yaygın , popüler caddelerde ,alışveriş merkezlerinde ,havaalanlarında sürekli bu hizmeti alabilirsiniz.Kablolu ağlara göre güvenliği hala tartışılmakta olsa da(Amerika'da büyük işyerleri ,elemanlarına iş ile ilgili internet/lan bağlantılarında kablosuz ağ kullanmayı yasakladı) yakın zamanda kablolu ağların yerini tutacağı kesin görünüyor.

10 Ekim 2008 Cuma

LEXMARK WİNWRİTER



Lexmark Winwriter Ailesi nedir?


Yılın sonuna doğru çok yeni tanıdığımız ürün ailesi; Winwriter 200, Winwrite 400, Winwriter 600 ürünlerinden oluşuyor. Yazıcının en önemli özelliği üzerinde Mikrosoft logosu bulunan ilk yazıcılar olması. "Mikrosoft at work" anlayışından yola çıkılarak hazırlanmış Windows Printing System yazılımı sayesinde, bilgisayarın yazıcının yükünü paylaşması ve basım süresini benzerlerinin yarı zamanında gerçekleştiriyor.

9 Ekim 2008 Perşembe

DEDEKTÖR

DEDEKTÖR hakkında bilgi, ansiklopedik kaynak. Nedir, kimdir, nerededir, nasıl çalışır, nedenler, ne zaman sorularına cevap arayanlara, dedektör hakkında bilgi.

Alm. Dedektor, Fr. Dédecteur, İng. Dedector. Özellikle radyolarda ses kalitesini düzeltmek için kullanılan alet. Değişik türleri vardır. Kristal dedektör: İlk kristal dedektör, herhangi bir metal sülfür kristaline temas eden metal bir telden ibaretti. Bu tür temaslardaki bir yönlü iletkenliği 1874’te keşfeden Braun, bu özelliği yine ilk defa kendisi 1901’de telsiz alıcısının bir parçasının yapımında kullanmıştır. 1906’da Amerikalı mühendis Henry H.C. Dunwody, kristal dedektörlerde karbon kullanımının patentini almıştır. Aynı yıl G.W. Pickard kristal dedektörlerde silikon kullanımının patentini almıştır. Kristal dedektör, ayarlanmada kritik olmasına karşılık hassas ve ucuzdur. Bu sebeple amatör telsizciler tarafından ve pekçok ilk ticari telsiz istasyonları tarafından ve 1920’nin başlarında basit alıcılar tarafından kullanılmıştır. İkinci Dünya Savaşından bu yana geliştirilen ve bugün elektronik mühendisliğinin her sahasındaki kullanılan yarı iletkenler, bunun doğrudan doğruya bir devamıdır. Magnetik dedektör: 1902’de Marconi tarafından bulunan magnetik dedektörde, iki daimi mıknatıs, bir bobine ait primer sargının çekirdek alanında hareket eden demir tel demetini magnetize etmekteydi. Gelen bir sinyal alındığında, sargılardaki magnetik alanı değiştirir. Alanın değişmesi ikinci sargıda voltaj meydana getirir. Bu dedektör, 1912’ye kadar Marconi telsizlerinin standart techizatıydı. Elektrolitik dedektör: Elektrik akımını geçiren bir çözeltiye batırılan ince telden ibarettir. 1900-1913 yılları arasında değişik türden elektrolitik dedektörler kullanılmıştır. Vakum tüp dedektörler: John A. Fleming 1904’te radyo dalgalarını algılamak için, içinde iki elektrot bulunan bir tüp (diyot lamba) kullanmıştı. Bir yöndeki iletkenliği diğer yöne göre daha fazla olan bu tüpler, 1905-1912 arasında Marconi telsizlerinde kullanılmıştır.

1 Ekim 2008 Çarşamba

uçak kiralama ve uçak kirala



Uçak Kiralama ve Uçak Kirala
Vakit’in gerçek anlamda Nakit olduğu şu yıllarda her zaman vakit darlığı trafik insanları çileden çıkarıyor. Gelecek zamanda en uygun trafik taşımacılığı haline gelecek olan Uçak Kiralama, Uçak Kirala hizmetini internette hem size tanıtmak hemde iş adamlarımıza böyle bir sitenin varlığından haberdar etmek için böyle bir projeye soyunduk…Sitemiz Uçak Kiralama ile ilgili her sorunuzun cevap bulacağı, çok yakında işin ehli insanlardan da yardım alınıp bu sitede yayınlanacağı güzel bir veri kaynağı olacak. Bir kaç başlık atmak gerekirse,


Uçak Kiralama nedir ?

-Uçak kiralama: Kişilerin en acil, en uygun biçimde zamandan tasarruf etmesini sağlayan eğitimli ve deneyimli kişilerin uçakları kullandığı bir hizmettir.

Uçak kimler kiralayabilir ?

-Uçak kiralama hizmetinden herkes faydalanabilir. Özellikle İş adamları, bir yerden bir yere acil transfer bekleyen hastalar vb.

Uçak Kiralama’nın maliyeti nedir ?

-Uçak Kiralama maliyetleri uçağın cinsine, gidileceği yere göre değişiklikler gösterebilir.

Hangi tip uçaklar kiralanabilir ?

- Az kişilik Jetler, Harita ve yüksekten çekim yapmak isteyenlerin istediği türden cesna lar