17 Haziran 2008 Salı

Facebook çılgınlığı sizi de yakmasın

Facebook'la ciddi tehdit altında olabilirsiniz! Özel bilgilerini tüm dünyaya açtığınız sayfalarda eski arkadaşınızı bulmak sevindirici olabilir ama ya tehlikeleri,
İnsanların kimlik bilgilerini depolayan Facebook'un ciddi bir tehdit haline geldiği iddia ediliyor. Kullanıcılar, hayat hikayelerini, özel bilgilerini ve arkadaşlarını Facebook'la tüm dünyaya açıyor. Yıllardır görüşmeyen arkadaşları bu site sayesinde bulmak sevindirici ama ya tehlikeleri... Hatta tanıdıklarınız yüzünden sorgulanmak ve ilginiz olmayan olaylara isminizin karışma olasılığı bile var.
KREDİ KARTINIZ TEHLİKEDE Facebook'taki kimlik bilgilerinin kredi kartı sahtekarlarına hizmet ettiği iddia ediliyor. Güvelik ayarlarının (privacy) kullanıcı tarafından değiştirilmemesi durumunda, her türlü bilgi başkaları tarafından görülüyor. Bilgiler arasında e- posta, işyeri bilgileri, doğum tarihi, politik görüş ve kadınların kızlık soyadı da bulunuyor. Gizlilik ayarları yapıldıysa bile phishing (sahte e-postalarla kredi kartı numarası sorarak dolandırma yöntemi) saldırılarıyla karşılaşmak mümkün.
CASUSLARIN HİZMETİNDE İstihbarat örgütlerinde size ait bir dosyanın bulunduğunu söylemiş olsalardı ve o dosyada birçok resminizle beraber hangi okullara gittiğiniz, hangi işlerde çalıştığınız ve çalışmakta olduğunuz, kimlerle arkadaşlık ettiğiniz, nerelere gittiğiniz, resimlerle belgelenmiş olsaydı. Panikle ne yapacağınızı şaşıracağınıza kuşku yok. Ama artık bu bilgileri kendi elimizle tüm dünyaya sunuyoruz. Facebook'ta bir sayfa açmak yeterli...
BUNLARI YAPIN!.. Güvenlik için mutlaka yapmanız gerekenler şöyle: - Güvenlik ayarlarını kimsenin göremeyeceği şekilde yapın. - Duvar yazıları yerine özel mesajlar gönderin. - Güvenlik ayarları doğru yapılandırılmış olsa da kişisel kritik bilgilerin sayfaya eklenmemesine dikkat edin. - Mini feed ve news feed’te, bilgi ve durum değişikliğinin görüntülenmemesi için gerekli ayarları yapın. - Başkalarının sizin ne kadar facebook’u kullandığınızı görmesini istemiyorsanız, mutlaka ‘News feed and mini feed’e girip ‘show times in my mini feed’ seçeneğini iptal edin.
FACEBOOKZEDE Facebook'la birlikte yeni bir mağdur kitlesi oluştu. Özel bilgilerini bu site üzerinden milyarlarla paylaşan ünlüler hatta kendi halinde sıradan vatandaşlar bile 'Facebook mağdurları' olarak anılmaya başlandı.

Hiç yorum yok: