17 Haziran 2008 Salı

RHEINISHER - ACILI KAVURMA (ALMANYA)


Malzemeler
Biftek 800 gr.
Yağ 2 çorba kaşığı
Havuç 2 adet
Kırmızı şarap 1/4 lt.
Kereviz 100 gr.
Çavdar kıtırı 100 gr.
Maydanoz 1 demet
Kuru üzüm 50 gr.
Soğan 2 adet
Tuz Karabiber
Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt.
Şeker pekmezi 1 çay kaşığı
Defne yaprağı 2 adet
Ardıç tanesi 2 adet
Yeni bahar tanesi 2 adet
Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı Puanı: 4



Yapılışı
Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyun ve halka halka doğrayın. Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın. Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin. Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin. Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın. Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin. Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin. Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun. Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin. Sicak olarak servis yapin.

1 yorum:

Halenze dedi ki...

kız yemeğin resmini koysana Almanyayı mı yicez:) yok ben bu sokağı beğenmedim yemem:))